Již tradičně, druhou sobotu v květnu, pořádá kynologická organizace Heřmanův Městec závody pro psovody ve svém areálu za zámeckým parkem. Letošní jubielní 30. ročník závodu „Cena Železných hor“ byl zahájen minutou ticha na uctění památky pana Vladimíra Kumpery, který se této akce již nedožil. Vladimír Kumpera byl zakladatelem a členem organizace, která byla založena v roce 1959. Posledních 38 let byl její předsedou.

Příjemné počasí přilákalo necelé tři desítky závodníků z šesti kynologických organizací. Soutěžilo se ve třech kategoriích ZZO, ZM a ZVV 1.
Absolutním vítězem „Ceny Železných hor“ se stal Pavel Jurišta se psem Francem – ZKO Hronov. Nejmladší závodnicí byla 16tiletá Nikola Číhařová – ZKO Opatovice n/L, nejstarší 70tiletý pan Chreno Gašpar. Ocenění za nejpočetnejší skupinu zastoupenou jednou organizací si odnesla ZKO Opatovice n/L s celkem 12 závodníky.

Tímto by jsme také chtěli poděkovat sponzorům, díky kterým si mohli závodníci odnést hodnotné ceny, dary a upomínkové předměty.



Jmenovitě firmám:
T.P.C.A. Automobile Kolín, Bono Česká Skalice,
Bellazi Ltd, Ambiente s.r.o, Rudolf Kmoch spol s r.o., RUTO s r.o.,
Autokemping Konopáč, Město Heřmanův Městec,
Modela Czech Plus s.r.o., Cukrárna Němcovi,
tak i jednotlivcům
a to paní Blažkové a panu Doležalovi.

Fotogalerie

Výsledková listina